Revisor Stockholm Enskild Firma

De som driver Enskild Firma behöver generellt inte anlita någon revisor. Detta i alla fall om man ser på den revisorsplikt som finns. Men det finns undantag då revisor måste anlitas och utöver det även fördelar att få denna hjälp trots att inget lagligt krav finns.

Revisor Stockholm – Enskild Firma – Varför?

Det finns en hel del lagar och regler som reglerar hur en Enskild Firma ska sköta sin bokföring. Däremot finns (oftast) varken krav på bokföringsfirma eller revisor. Men många väljer ändå att anlita bokföringsfirma och en hel del även revisor. Orsakerna är främst två.

  • Ekonomisk rådgivare

En auktoriserad revisor har all kunskap som behövs för att en bokföring ska kunna upprättas på ett korrekt sätt. De vet även hur och var de ska söka upp information kring krångligare frågor. Många förknippar en revisor med enbart en kontrollerande funktion – men de kan bistå med så mycket mer.

  • Granskning

En av revisorernas vanligaste uppgifter är att granska räkenskaperna hos företaget. För de som bokför själv kan det exempelvis vara ett bra sätt att få en överblick över hela bokföringen och kontroll på att den genomförts på ett korrekt sätt.

Revisor Stockholm – Enskild Firma – Krav?

De flesta Enskilda Firmor har en relativt låg omsättning.  Många gånger är det enbart en person som jobbar i företaget och vid behov tas extrapersonal in. I dessa fall kommer något revisorskrav inte att finnas. Vid större omsättning väljer många att övergå till Aktiebolag. Den som däremot har en enskild firma som klassas som ”Större Företag” enligt årsredovisningslagen har revisionsplikt.  Exempel på faktorer som då är uppfyllda är då:

  • Under de senaste två åren har antalet anställda varit kring 50 personer
  • Balansomslutningen har de senaste två åren varit över 40 miljoner
  • Nettoomsättningen har under de senaste två åren varit över 80 miljoner

De som har denna storlek på den Enskilda Firman bör däremot starkt överväga att lägga om företaget till Aktiebolag. Detta eftersom den personliga risken blir så stor. Vid aktiebolag gäller däremot andra krav och revisionsplikten gäller betydligt oftare än på Enskild Firma.

Vi hjälper dig att hitta rätt revisor

Revisor Stockholm erbjuder en kostnadsfri tjänst där du som företagare (oavsett bolagsform) kan begära offerter från flera olika revisionsbyråer och hitta en revisor i Stockholm. Vad som främst avgör priset är storleken på företaget och mängden bokföringsunderlag. Samtidigt skiljer det sig relativt mycket mellan olika revisionsbyråer vilket är orsaken till att man bör jämföra priser och villkor innan man bestämmer vilket företag som ska få erbjuda sina tjänster. Vill du ha hjälp med att hitta rätt revisor direkt så hjälper vi dig gärna, skicka in dina uppgifter här så återkommer vi till dig.

Skicka mig offertförslag på revisor